Henri Dunantlaan 2

Apeldoorn

Voormalig fotovakschool Apeldoorn / Parkzicht Apeldoorn

Medio november 2019 heeft Grehamer & Company het object aan de Henri Dunantlaan 2 in Apeldoorn mogen toevoegen aan haar portefeuille. De oude Fotovakschool in Apeldoorn is een gemeentelijk monument. Dit is niet het eerste monument wat Grehamer & Company heeft verbouwd. Het gebouw heeft een prachtige ligging in Apeldoorn-West, in een groenrijke omgeving naast het ‘Sprengenpark’. Het object is in april 2021 afgerond.

Het gebouw kent karakteristieke eigenschappen zoals de hoge ramen, mozaïektegels en leistenen vloeren. Deze elementen blijven in originele staat, waardoor het pand haar karakter behoudt. Er zijn zonnepanelen op het dak geïnstalleerd waardoor het pand in de toekomst groene energie opwekt. Een van de meest ingrijpende veranderingen in het pand is de oude gymzaal waar een extra verdieping is gerealiseerd en 10 woningen zijn ontwikkeld.

In 1955 opende prinses Irene de deuren van de huishoudschool aan de toen nog zogeheten Staringlaan. Per medio 2009 is een deel van het pand in gebruik genomen door een samenwerking tussen Stichting Riwis Zorg & Welzijn en Tactus Verslavingszorg waar zij cliënten in huisvestten. Deze woningen zijn door Grehamer & Company gemoderniseerd door het upgraden van de bestaande keukens, nieuwe beglazing en een aantal isolerende maatregelen wat bijdraagt aan energiezuiniger wonen.

Tot 2009 was het andere deel van het pand in gebruik bij De Fotovakschool. Na het vertrek van de school stond dit deel van het pand ruim 10 jaar leeg. Het pand is nu in gebruik door Stichting Riwis Zorg & Welzijn en Tactus Verslavingszorg

Locatie

Apeldoorn

Oppervlakte

4.868 m²

Status

Verkocht

Bestemming

62 woningen

Energie-index klasse

B

Categorie

Maatschappelijk
"62 appartementen in monumentale voormalige Fotovakschool."

Bekijk meer

Contact

Een idee of een vraag?

Adres
Kerklaan 33
7311 AB Apeldoorn

Navigatie Adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein