Grehamer & Company
Nieuwsbrief oktober 2020

Grehamer & Company,
aangenaam

Na de verkoop van Cityside Apartments zijn Bas Gregoor en Rik Klinkhamer in april van dit jaar verdergegaan onder de naam Grehamer & Company. De focus ligt hierbij voornamelijk op het ontwikkelen van vastgoed en op het investeren in veelbelovende ondernemingen.

Binnen Grehamer & Company staat ondernemen met passie, plezier en betrouwbaarheid centraal. Op de nieuwe website die onlangs gelanceerd werd, vormt onze passie voor vastgoed en ondernemen de rode draad.

“Met Grehamer Real Estate richten wij ons op het betekenisvol maken van vastgoed. Naast de transformatie van kantoorpanden naar woningen, gaan we bijvoorbeeld ook winkelpanden transformeren tot locaties waarin woonruimtes gerealiseerd worden”, vertelt Bas Gregoor.

Alle kennis, kunde en ervaring op het gebied van (her)ontwikkeling die sinds 2014 opgebouwd is met Cityside Apartments, blijft binnen Grehamer & Company behouden. Daarnaast wordt met Grehamer Invest in de breedste zin van het woord geïnvesteerd in veelbelovende ondernemers met een absolute passie voor hun product of dienst. “We gaan ondernemers begeleiden die met extra kapitaal, kennis en een versterkte structuur veel groeipotentieel hebben”, aldus Rik Klinkhamer.

Neem een kijkje op Grehamer & Company en ontdek niet alleen wat we doen en al gedaan hebben, maar vooral ook wie we zijn en hoe we jou kunnen helpen.

Onze nieuwe, inspirerende werkplek:
Marktstraat 1D in Apeldoorn

Grehamer & Company is vanaf begin september gevestigd op de eerste verdieping van dit bijzondere pand dat in de jaren ’60 gebouwd werd als de voorloper van de Rabobank. Deze prachtige locatie aan de Marktstraat is de tijdelijke uitvalsbasis voor al onze activiteiten.

De inspirerende kantoorruimte is ruimtelijk, licht en industrieel van aard en biedt een intrigerend uitzicht op de levendige ‘achterkant’ van de binnenstad van Apeldoorn. Een plek waar we ons thuis voelen en die de komende periode onze uitvalsbasis is: in de loop van volgend jaar nemen we onze intrek in het pand aan de Kerklaan 33.

Kerklaan 33 in Apeldoorn,
vanaf 2021 ons nieuwe thuis

In de loop van volgend jaar verhuist Grehamer & Company naar een prachtig rijksmonument aan de Kerklaan in Apeldoorn. Deze robuuste villa bevindt zich op een schitterende plek, met uitzicht over het Oranjepark. De verbouwing gebeurt met oog voor authentieke details en is in volle gang, zodat we hier volgend jaar met alle Grehamer-collega’s onze intrek kunnen nemen.

Van Sociëteit naar bijzondere horecagelegenheid:
Kerklaan 17 in Apeldoorn

Grehamer & Company is (sinds 2018) de tweede eigenaar van dit monumentale pand, waar zich in 1879 de Sociëteit Apeldoorn vestigde. De restauratie en verbouwing zijn onlangs afgerond en inmiddels heeft restaurant Sizzels at the Park haar deuren hier geopend.

Constructie 2018

Dit bijzondere gebouw aan de Kerklaan is de afgelopen periode met oog voor detail gerestaureerd en heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. Niet alleen is -met behoud van de originele voordeur- een nieuwe entree gerealiseerd, ook werd een karakteristieke aanbouw geplaatst en is het pand onderkelderd.
Op de begane grond bevindt zich het restaurant waarvoor de ruimte volledig op maat werd gemaakt en ingericht. Ook De Sociëteit Apeldoorn neemt begin oktober weer zijn intrek: in het stijlvolle souterrain komen onder andere een kegelbaan en biljarttafels.

Oplevering eerste 52 woningen aan
de Stadsring 2 in Amersfoort

Ongeveer driekwart jaar geleden zijn we gestart met de transformatie van het gebouw aan de Stadsring 2 dat in Amersfoort ook wel bekend staat als ‘de badkuip’. Na afronding van een verbluffende metamorfose, kregen op 1 oktober de eerste bewoners de sleutels van hun nieuwe woning.

De Stadsring 2 heeft onder andere een nieuwe gevel gekregen, waarbij een deel van de woningen aan de buitenkant uitgerust is met een Frans balkon en grote ramen. Passend binnen ons concept, komt op de vierde verdieping een ruim dakterras waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. In totaal worden op deze bijzondere locatie 67 woningen gerealiseerd: 40 studio’s, 8 lofts, 7 tweekamer- en 12 driekamerappartementen. Elke woning wordt opgeleverd met onder andere luxe vloerafwerking, gordijnen, modern sanitair en een compleet uitgeruste keuken. De eerste 52 woningen zijn op 1 oktober opgeleverd; in het eerste kwartaal van 2021 volgen de laatste 15 wooneenheden en het dakterras.

Transformatie Henri Dunantlaan in Apeldoorn

Eind 2019 werd de voormalige Fotovakschool aan de Henri Dunantlaan 2 in Apeldoorn aan onze portefeuille toegevoegd. In dit gemeentelijk monument wordt de komende tijd het aantal wooneenheden uitgebreid, waardoor in totaal 62 woningen beschikbaar komen. In een deel van dit pand bevinden zich al 22 wooneenheden die momenteel door ons verduurzaamd en gemoderniseerd worden. Daarnaast wordt dit gedeelte uitgebreid met nog twee extra woningen. Het andere deel, dat al lange tijd leegstaat, zal na transformatie ruimte bieden aan 38 woningen en verschillende aanvullende ruimtes zoals een gemeenschappelijke woonkamer en een zusterpost. Eveneens wordt de gevel van dit monument in originele staat teruggebracht en worden zonnepanelen en een warmtepompinstallatie geplaatst. Alle 62 woningen worden na oplevering in gebruik genomen door Riwis Zorg & Welzijn.

Grehamer Invest & Sea’sons

Met Grehamer Invest begeleiden en steunen we veelbelovende ondernemers niet alleen op financieel gebied; ook delen we onze ervaring, kennis en kunde met hen om groei en optimalisatie te faciliteren. Dit doen we samen met talenten binnen onze organisatie en met vertrouwde businesspartners. Eén van die ondernemers is Tom van Dieren (22 jaar) van Sea’sons.

“Ondernemen begint met passie”, vertelt Rik Klinkhamer, drijvende kracht achter Grehamer Invest. “Wanneer die passie tot een goed idee leidt zoals bij Tom, dan willen wij niets liever dan deze ondernemers verder helpen. Door onze kennis en ervaring te delen, door ideeën uit te wisselen en door hen in contact te brengen met ons netwerk.”

Sea’sons is een uniek kledingmerk dat onder andere zwembroeken en T-shirts ontwerpt, produceert en verkoopt die door temperatuurverschillen van kleur en print veranderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld zodra de stof in contact komt met water. “Nadat we in 2018 de eerste zwembroeken op de markt hadden gebracht, ging het snel – en nog sneller. Ik wilde alles alleen blijven doen, maar merkte dat ik dat -mede door de groei en onze ambities- niet goed genoeg kon doen. Via-via kwam ik in contact met Rik en hij bood me alles waar ik behoefte aan had: kennis, ervaring, een netwerk, de mogelijkheid om te sparren en financiële steun”, vertelt Tom. “Om door te kunnen groeien en onze plannen nog meer vorm te geven, moest ik leren loslaten, iets dat in de samenwerking met Rik vanzelf gaat omdat hij het oprecht geweldig vindt om te helpen. Grehamer Invest helpt letterlijk met alles wat nieuw voor mij is.” Sea’sons is momenteel bezig met de uitbreiding van het huidige assortiment en wil binnen vijf jaar een internationaal en onderscheidend kledingmerk zijn.

Naast Sea’sons is Grehamer Invest onder andere betrokken bij ZIEN, DiVance, WURC, De Laat Coffee, Deal Donkey, goedkoper.nl, Chow en sportverlichting.com. Rik Klinkhamer: “We komen graag in gesprek met ambitieuze ondernemers die met hun bijzondere dienst of product al enige tijd omzet genereren en die toe zijn aan een versnelling van de groei en van het rendement van hun onderneming.” Grehamer Invest wil samen met deze ondernemers hun ambities waarmaken.

Maarten Bosscher sinds 1 oktober in dienst als Director Invest

Op 1 oktober is Maarten Bosscher als Director Invest gestart bij Grehamer & Company waar hij de leiding krijgt over
Grehamer Invest.

Maarten is de afgelopen vijf jaar als onafhankelijk bedrijfsadviseur betrokken geweest bij verschillende ondernemers en ondernemingen. Eén van die ondernemingen was Cityside Apartments, en daarmee is hij geen onbekende voor ons.

Maarten is opgeleid als technisch natuurkundig ingenieur (TU Twente) en volgde een MBA-opleiding (INSEAD). Na eerst als consultant bij McKinsey & Company gewerkt te hebben, is hij overgestapt naar PepsiCo. De eerste jaren als operationeel eindverantwoordelijke voor de productie van Lay’s en Smiths en later als Financieel Directeur. De afgelopen vijf jaar was hij zelfstandig ondernemer waarbij hij zich als bedrijfsadviseur onder andere toelegde op het opstellen, aanpassen en implementeren van strategieën, het verbeteren van organisatiestructuren en het begeleiden van operationele verbetertrajecten.

Zijn jarenlange ervaring combineert hij sinds 1 oktober binnen Grehamer Invest. Samen met zijn collega’s zet hij zich in om ‘onze’ ondernemers en hun bedrijf naar een hoger plan te tillen, zowel wat groei als rendement betreft.

Lees hier het
laatste nieuws

Contact

Een Idee of vraag?

Navigatie adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein

Koffie?

Bellen

Email

Linkedin