DE VOORDEUR VAN HET PERZISCH TAPIJTENHUIS IN DE BRINKHOF

grehamer brinkhof

In januari 2021 startte Grehamer Real Estate met de ambitieuze transformatie van De Brinkhof. Nu, ruim twee jaar later, zijn de resultaten indrukwekkend zichtbaar. Deze iconische locatie herbergt naast de circa 160 wooneenheden ook een succesvolle tapijtenwinkel ‘Het Perzisch Tapijtenhuis’. Bas, de drijvende kracht achter Grehamer Real Estate, vertelt over de uitgebreide renovatie van De Brinkhof. “Bij deze verbouwing hebben we niet alleen leegstaande ruimtes getransformeerd naar woningen, maar hebben we ook enorm veel gedaan aan het achterstallige onderhoud. Hierdoor is ook de huidige locatie van Het Perzisch Tapijtenhuis weer een stukje aantrekkelijker.”

Het Perzisch Tapijtenhuis, een familiebedrijf sinds 1962, kent een rijke geschiedenis in Apeldoorn. Oorspronkelijk gevestigd op de hoek van de Mariastraat en de Nieuwstraat, verhuisde de winkel in 1987 een paar deurtjes verder naar De Brinkhof. De huidige eigenaren Paul Koopman en zijn schoonzoon Saake Molenaar hebben de traditie voortgezet en de winkel gemoderniseerd. Saake, het gezicht van de winkel, vertelt trots over de recente veranderingen. “Onze gevel is nu afgestemd op de rest van het pand, waardoor we echt deel uitmaken van De Brinkhof. Dit voelt als een prettige stap voorwaarts.”

Naast de bouwkundige verbouwing van het pand, heeft de winkel zelf ook een transformatie ondergaan. Wat ooit een traditionele winkel was, is nu een moderne onderneming die met de tijd is meegegaan. Naast de verkoop van Perzische tapijten wordt er ook speelgoed en accessoires verkocht van de webshop Kdootjes.nl. Daarnaast biedt de winkel ook een reinigings- en herstelservice aan. Steeds meer jonge mensen komen naar de winkel met erfstukken die opgeknapt moeten worden, of met tweedehands tapijten die een nieuw leven nodig hebben. “De allure en charme van deze tapijten blijven behouden, zelfs in deze moderne tijd,” benadrukt Saake.

De locatie in De Brinkhof geeft de winkel ook een sociale dimensie. Het is een plek waar buurtbewoners en vaste klanten graag langskomen voor een praatje. “Het voelt hier als een zoete inval,” zegt Saake. “We hebben veel vaste klanten die ons altijd weten te vinden. Dit versterkt onze band met de gemeenschap en zorgt voor een warme, gastvrije sfeer.” Over de samenwerking met Grehamer Real Estate geeft Saake het volgende aan. “Het directe contact met de verhuurder en regelmatige aanwezigheid van vaste gezichten waardeer ik enorm. Na de overname eind 2020 was er veel focus op de verbouwing, wat begrijpelijk was. Nu de verbouwing is afgerond, voelt onze winkel echt als een integraal onderdeel van het pand.”

Lees hier het
laatste nieuws

Contact

Een idee of een vraag?

Adres
Kerklaan 33
7311 AB Apeldoorn

Navigatie Adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein