Wonen in Apeldoorn: “In mijn optiek is De Brinkhof een pand waar alle leeftijdscategorieën hun draai kunnen vinden”

Iedereen kent het pand De Brinkhof wel. Vroeger was het een plek om te wonen, te werken, te winkelen en te dansen, daarna stond het object twintig jaar grotendeels leeg. Een doorn in het oog voor ontwikkelaar Bas Gregoor van Grehamer & Company die jarenlang om de hoek van De Brinkhof heeft gewoond. In december 2020 kreeg Bas de mogelijkheid om met zijn team het pand te transformeren naar 168 woningen. Inmiddels anderhalf jaar verder deelt hij zijn bevindingen over dit bijzondere project.

Hoe ervaar je de transformatie van De Brinkhof?
“Uitdagend, iedereen uit Apeldoorn heeft wel een link met De Brinkhof: gewerkt, gewoond, gewinkeld of gedanst, dat betekent dat veel Apeldoorners een mate van betrokkenheid hebben bij dit pand. Er speelt nu erg veel in de wereld met de situatie in de Oekraïne, de bouwprijzen en een tekort aan handjes. Dat maakt dit project in die zin erg uitdagend. Het was altijd een lelijke puist met veel achterstallig onderhoud en dat pakken we van A tot Z helemaal op. Daar komen nu hele mooie woningen uit voort.”

Kan je iets vertellen over het aanbod en bewoners?
“We zijn gestart met de transformatie van de kantoren en winkels, deze woningen zijn al een enkele tijd in de verkoop en inmiddels bijna allemaal verkocht. We gaan nu ook starten met de verkoop van de leeggekomen bestaande woningen.

In mijn optiek is De Brinkhof een pand waar alle leeftijdscategorieën hun draai kunnen vinden. De kleine transformatiewoningen zijn gericht op de starters. Bij de bestaande woningen heb je verschillende smaken en daar zitten ook grotere woningen tussen die juist aantrekkelijk zijn voor de oudere doelgroep; mensen waarvan de kinderen het huis uit zijn, kleiner willen wonen maar wel voldoende kamers willen behouden. Er zijn bijvoorbeeld een paar grote maisonnettes; dit zijn appartementen met meerdere verdiepingen en meerdere slaapkamers. Door het toevoegen van platte daken kunnen we bij een aantal woningen zeer ruime dakterrassen creëren. Daardoor spreek je een veel bredere doelgroep aan.”

Wat wordt het tijdspad?
“We focussen ons nu eerst op de afronding van de transformatiewoningen. De overdracht naar de nieuwe bewoners zal vanaf juni dit jaar plaatsvinden. Ik verwacht dat we met het hele project, inclusief bestaande woningen, algemene ruimtes, het dakterras en de binnentuin tot het einde van het jaar bezig zijn.”

Wat maakt voor jou Apeldoorn zo aantrekkelijk om te wonen?
“Apeldoorn heeft de faciliteiten van de grote stad, maar heeft de mentaliteit en kwaliteit van een dorp; het is gemoedelijk, veilig, je hebt hier goede voorzieningen en in mijn optiek een fijne plek om te wonen. Apeldoorn profileert zich ook als gezinsstad. Je bent zo op de Veluwe, er zijn directe uitvalswegen en ook met het openbaar vervoer kom je vanuit Apeldoorn overal.”

Over De Brinkhof
De Brinkhof wordt getransformeerd naar verschillende type woningen (studio’s, lofts en twee- tot zeskamerappartementen) en variëren in oppervlakte van circa 53 tot 157 vierkante meter. Er is een variatie in buitenruimtes, van Franse balkons en tuintjes tot zeer ruime terrassen. Het is een getrapt pand met unieke vormen en hoeken, iedere woning is uniek. Wilt u ook uniek wonen? Neem contact op met het verkoopteam via +31 (0)85 016 0712.

 

Lees hier het
laatste nieuws

DE VOORDEUR VAN HET STADSCAFÉ

DE VOORDEUR VAN HET STADSCAFÉ

In het bruisende hart van Apeldoorn, aan de Nieuwstraat 295, heeft het gebouw waar op dit moment Het Stadscafé in is gevestigd, een rijke geschiedenis die teruggaat tot lang voor de recente transformatie. Voorheen bekend als Stadscafé van Kinsbergen, heeft deze geliefde horecagelegenheid door de jaren heen talloze herinneringen gekoesterd en generaties van Apeldoorners verwelkomd.

read more
Contact

Een Idee of vraag?

Navigatie adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein

Koffie?

Bellen

Email

Linkedin