“De Brinkhof” aan het Amaliapark, in het centrum van Apeldoorn.
Op 27 november 2020 heeft Grehamer & Company De Brinkhof mogen toevoegen aan het portefeuille. Het pand uit 1977 en kent een rijke historie.

De koude oorlog in 1989 kenmerkte zich door constante dreigingen in West-Europa. In Nederland werd, om deze dreiging het hoofd te bieden, de wet Bescherming Burgerbevolking in het leven geroepen. Burgers zouden door deze ‘B.B.’ wet voorbereidt zijn op een bomaanslag.
De Brinkhof, gebouwd in 1977, is ingericht voor deze B.B. wet. De schuilkelder van het pand kent een speciale klimaatinstallatie, generatoren, hurktoiletten en waterbassin waardoor er 7.000 mensen een nuclair conflict zouden moeten overleven. Een van de weinig zichtbare elementen uit deze tijd is de ontluchtingsbuis die op de hoek van de Rustenburgstraat en de Helfrichstraat is te vinden.

Met 65 woningen, 6 kantoorruimtes en 17 winkels moest het pand fungeren als een plek om te wonen, werken, winkelen en samenkomen. De kroeg La Cave en later Paddock in de kelder van De Brinkhof was een ontmoetingsplek voor vele jongeren.

Nu wordt er niet meer gedanst, gewerkt en bijna niet meer gewinkeld in De Brinkhof. Alleen het Perzische Tapijtenhuis blijft bestaan. Het pand zal in de toekomst fungeren als een van de mooiste plekken om te wonen: in het centrum van Apeldoorn en met de Veluwe in de achtertuin.

De Brinkhof wordt getransformeerd naar 167 woningen, variërend in woonruimtes; studio’s, lofts, twee- drie- of vier-kamer- appartementen. De woningen op de begane grond krijgen een eigen buitenruimte, de woningen op de verdiepingen hebben in de toekomst nagenoeg allemaal een (frans) balkon.

Locatie

Apeldoorn

Oppervlakte

19900 m²

Status

Gerealiseerd

Bestemming

Wonen

Energie-index klasse

Energielabel C

Categorie

Woningen

Bekijk meer

Wil je meer weten?

Contact

Een Idee of vraag?

Navigatie adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein

Koffie?

Bellen

Email

Linkedin