De Brinkhof

Apeldoorn

“De Brinkhof” aan het Amaliapark, in het centrum van Apeldoorn.

Eind 2020 heeft Grehamer & Company De Brinkhof mogen toevoegen aan haar vastgoedportefeuille. Het gebouw kent een rijke historie, met onder andere een schuilkelder die werd aangelegd om de nucleaire dreiging tijdens de Koude Oorlog het hoofd te bieden. De schuilkelder van het gebouw beschikte over een speciale klimaatinstallatie, generatoren, hurktoiletten en een waterbassin, waardoor het in staat was om 7.000 mensen onderdak te bieden tijdens een nucleair conflict. Een van de weinig zichtbare elementen uit deze tijd is de ontluchtingsbuis die op de hoek van de Rustenburgstraat en de Helfrichstraat is te vinden.

Daarnaast waren er in het gebouw naast enkele woningen ook winkels en kantoorruimtes aanwezig. Naast een plek om te werken en te winkelen bood de Brinkhof in het verleden ook ruimte om te ontspannen, in de kelder waren in het verleden de discotheken La Cave en Paddock gevestigd.

In De Brinkhof wordt niet langer gedanst, gewerkt of gewinkeld. In 2021/2022 heeft Grehamer & Company een nieuw hoofdstuk voor De Brinkhof geopend door het gebouw op een luxueuze manier te transformeren tot een volledig woongebouw. Bovendien is het binnenplein voor de bewoners van de 157 appartementen omgevormd tot een weelderige, groene binnentuin. Dankzij deze grootschalige renovatie/transformatie is De Brinkhof weer helemaal klaar voor de toekomst!

Locatie

Apeldoorn

Oppervlakte

19900 m²

Status

Gerealiseerd

Bestemming

Wonen

Energie-index klasse

Energielabel A/B

Categorie

Woningen
"Van schuilkelder tot luxe wooncomplex: De Brinkhof is klaar voor de toekomst."

Bekijk meer

Contact

Een idee of een vraag?

Adres
Kerklaan 33
7311 AB Apeldoorn

Navigatie Adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein