Grehamer & Company: de voormalige fotovakschool aan de Henri Dunantlaan 2

Medio november 2019 hebben wij de Henri Dunantlaan 2 mogen toevoegen aan de portefeuille. De voormalige Fotovakschool is een gemeentelijk monument waarin we 40 appartementen realiseren en de bestaande 25 appartementen moderniseren.

Het gebouw kent karakteristieke eigenschappen zoals de hoge ramen, mozaïektegels en leistenen vloeren. Deze elementen laten we in originele staat, waardoor het pand haar karakter behoudt. Er zijn zonnepanelen op het dak geïnstalleerd waardoor het pand in de toekomst groene energie opwekt. Een van de meest ingrijpende veranderingen in het pand is de oude gymzaal waar een extra verdieping is gerealiseerd en 10 woningen zijn ontwikkeld.

In 1955 opende prinses Irene de deuren van de huishoudschool aan de toen nog zogeheten Staringlaan. Per medio 2009 is een deel van het pand in gebruik genomen door een samenwerking tussen Stichting Riwis Zorg & Welzijn en Tactus Verslavingszorg waar zij cliënten in huisvestten. Deze woningen zijn door ons gemoderniseerd door het upgraden van de bestaande keukens, nieuwe beglazing en een aantal isolerende maatregelen wat bijdraagt aan energiezuiniger wonen.

Tot 2009 was het andere deel van het pand in gebruik bij De Fotovakschool. Na het vertrek van de school stond dit deel van het pand ruim 10 jaar leeg. Nu worden de laatste- van de 40- wooneenheden gerealiseerd voor Stichting Riwis Zorg & Welzijn.

Begin maart zullen de bewoners van Stichting Riwis Zorg & Welzijn en Tactus verslavingszorg hen re-entree maken in het volledig gerenoveerde pand aan de Henri Dunantlaan 2.

 

 

Lees hier het
laatste nieuws

DE VOORDEUR VAN HET STADSCAFÉ

DE VOORDEUR VAN HET STADSCAFÉ

In het bruisende hart van Apeldoorn, aan de Nieuwstraat 295, heeft het gebouw waar op dit moment Het Stadscafé in is gevestigd, een rijke geschiedenis die teruggaat tot lang voor de recente transformatie. Voorheen bekend als Stadscafé van Kinsbergen, heeft deze geliefde horecagelegenheid door de jaren heen talloze herinneringen gekoesterd en generaties van Apeldoorners verwelkomd.

read more
Contact

Een Idee of vraag?

Navigatie adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein

Koffie?

Bellen

Email

Linkedin