Grehamer & Company zoomt met Draisma Bouw in op de start van Marktzicht Apeldoorn

In hartje Apeldoorn, aan de kop van het Marktplein, zullen 33 luxe appartementen worden gerealiseerd in samenwerking met Draisma Bouw. Hans Mulderij, unitleider bij Draisma, deelt hoe dit project wordt aangevlogen en wanneer de bouw zal starten.

Als unitleider bij Draisma Bouw is Hans verantwoordelijk voor de unit nieuwbouw en revitalisatie. Hierbinnen vallen bijvoorbeeld projecten voor huisvesting, zowel nieuwbouw als transformatie- en revitalisatie projecten. “Iedere dag is anders en dat maakt het werken bij Draisma en in de bouw ook zo leuk”, aldus Hans.

Start bouw en voorbereidende werkzaamheden
Alvorens de bouw eind dit jaar kan gaan starten moeten er een aantal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden. “We zijn druk met het regelen van het afkoppelen van de nutsvoorzieningen van het pand, zodat we veilig kunnen werken. Daarnaast kopen we al materialen in en maken we de showroom en bemensing gereed om de kopers straks goed te kunnen ontvangen en te informeren over de bouw, mogelijkheden voor extra wensen en alles wat daarbij komt kijken. Ook zijn we in gesprek met de gemeente over de logistiek, omgeving en de omwonenden”, vertelt Hans.

De eerste werkzaamheden
“We gaan het gebouw eerst spanningsloos maken. Aan de achterzijde van het bestaande pand wordt een deel gesloopt waar straks een deel van de woningen komt. Ook gaan we openingen maken voor nieuwe kozijnen in de gevels aan de voorzijde. Vanuit daar kunnen we weer gaan opbouwen in het bestaande pand en het nieuwe deel wat erachter komt.”

Wat wordt de grootste uitdaging?
“Het is een binnenstedelijk project waar rekening gehouden moet worden met de omgeving en de infrastructuur. De grootste uitdaging wordt daarom de bevoorrading en de logistiek. De Griftstraat is een eenrichtingsweg en er komen tijdens de bouw behoorlijke grote transporten met bevoorrading naar het project. Gezien de smalle straat en het verkeer is daar aandacht voor nodig. Qua bouwplaats gaan we bijvoorbeeld de hijswerkzaamheden vanaf de achterzijde doen. Dat betekent dat we de kraan aan de achterzijde moeten plaatsen en alles over het pand moeten hijsen. We kunnen hierdoor pas starten met het nieuwbouw gedeelte aan de achterzijde als de hijwerkzaamheden aan de voorzijde klaar zijn.”

Welke duurzaamheidsmaatregelen worden er getroffen?
Binnen het project worden diverse maatregelen getroffen in het kader van verduurzaming van het bestaande pand, denk hierbij aan nieuwe geïsoleerde kozijnen met isolerende beglazing. Ook wordt de begane grondvloer en het dak extra geïsoleerd. In de woningen wordt gebruik gemaakt van een ventilatie unit voorzien van warmteterugwinning. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen waarmee elektrische energie wordt opgewekt en teruggeleverd.

Lees hier het
laatste nieuws

Contact

Een idee of een vraag?

Adres
Kerklaan 33
7311 AB Apeldoorn

Navigatie Adres

*Parkeren is mogelijk op eigen terrein